Adam Geisler, Christine Fastholm, Elisabeth Bang-Nielsen, Niels Sløk, Orla Duedahl og Peter Sjøholm.

torsdag den 24. marts 2011

Dagens Google doc

Her er linket til dagens google doc
Husk det er et work in progress og jo flere der skriver jo mere interessant og nyttigt bliver det.

Karsten Gynther: "Didaktik 2.0"

Karsten Gynthers (red.) bog "Didaktik 2.0 - læremiddelkultur mellem tradition og innovation", Akademisk forlag, 2010 beskrives på bagsiden af bogen således:

"...i bogen introduceres principper, begreber og modeller, der kan hjælpe lærere med at forberede, afvikle og evaluere undervisning ved hjælp af gratis internetbaserede ressourcer. De begreber og og modeller, forfatteren præsenterer, eksemplificeres undervejs med konkrete undervisningsforløb"

Bogen har både teori og praksis med og er meget anvendelig og inspirerende. Kan varmt anbefales.

onsdag den 23. marts 2011

Skriv her

Hvis du har kommentarer, spørgsmål i forbindelse med seminaret den 24. marts eller en god ide, du har lyst til at give videre, kan du for eksempel skrive her

tirsdag den 22. marts 2011

En definition af e-læring

EU Kommissionen anvender følgende definition:
Anvendelsen af nye multimedieteknologier og internet til at højne kvaliteten i undervisningen ved at lette adgangen til forskellige ressourcer og tjenester, og til udveksling af oplysninger og samarbejde.
(fra IT- og Telestyrelsen hjemmeside)

søndag den 20. marts 2011

Sociale medier

Sådan begynder Kirsten Lund sin artikel om de sociale medier i undervisningen, se linket til højre på siden.

fredag den 18. marts 2011

IT torvet

IT torvet (se link til højre) har mange pædagogiske indlæg og diskussioner samt masser af inspiration til de fleste fag, og på deres blog husker de læseren på at "viden og ideer ikke forsvinder når de gives væk. Måske blomstrer de og kommer tilbage i en endnu bedre form."

torsdag den 17. marts 2011

Velkommen

På Borupgaard Gymnasium har vi i snart et års tid haft adgang til at arbejde med google apps som omfatter muligheden for at arbejde med googles versioner af tekstbehandling, regneark, hjemmesider og spørgeskemaer. Alt sammen kan udgives så kun enkelte elever eller hold har adgang til materialet på vores eget “indhegnede” område på internettet, boag.nu, eller så hele internettet kan kigge med.

På denne blog vil vi gerne fortælle om vores erfaringer og give ideer, links og litteraturforslag til arbejdet med google apps i den daglige undervisning.

I er meget velkomne til at kommentere vores indlæg og vi glæder os til at se jer på Borupgaard d. 24. marts og/ eller her på bloggen - også i tiden efter seminaret.

PS Borupgaard findes også på twitter - @BorupgaardGym